Людина Кононенка заперечує свій вплив на ОПЗ

Понеділок, 8 лютого 2016, 13:40

Депутат від БПП Олександр Грановський заперечує, що має вплив на долю "Одеського припортового заводу", але сумнівається в можливості дорого продати його зараз.

Про це він заявив в інтерв'ю сайту "Букви".

Грановський сказав, що з соратником Ігорем Кононенком у нього "дружні, людські взаємини, у тому числі – робочі й партійні", але спільного бізнесу "ніколи раніше" не було й зараз немає.

Він не став коментувати інформацію про те, що його хочуть призначити заступником голови Адміністрації президента замість Олексія Філатова: "Ми ж не раби, і когось кудись перевести неможливо. Але мені б не хотілося коментувати подібну інформацію".

Депутат також ухилився від відповіді на запитання про те, який стосунок він має до ОПЗ, а призначення його колишньої помічниці Ольги Ткаченко членом правління наглядової ради ОПЗ Грановський назвав "абсолютно рядовим" випадком.

"До будь-якої людини, яка є успішним менеджером, ефективним у своїй роботі і вхожа в різні владні кабінети, просто через те, що вона у тому середовищі перебуває, можуть придивитися й її можуть запросити на роботу", - сказав він.

"Так само, як ми говоримо про Ольгу Ткаченко, ми можемо говорити про будь-якого іншого чиновника, проаналізувавши те місце, де він сьогодні працює. І будь-який чиновник має персональний кар'єрний шлях, яким він на це місце прийшов", - додав Грановський.

Він підтвердив, що Ткаченко "прийшла з бізнесу, де себе зарекомендувала успішним керівником, як і багато людей, які зараз працюють у держструктурах".

"Не було створено жодної спеціальної ситуації для її приходу на цю посаду. Більше того, перш ніж про це говорити, потрібно проаналізувати повноваження, які є в Ольги на посаді члена правління", - сказав Грановський.

Він наголосив, що рішення щодо всіх питань, віднесених до компетенції правління, приймаються колегіально, "шляхом голосування".

"Кожен член правління має один голос. А тепер спитайте себе, як одна Ольга може впливати на ОПЗ, будучи лише одним із 8-ми членів правління, яке радше стратегічний, а не операційний орган. На жодні процеси вона одна не впливає й впливати (згідно з посадовими інструкціями) не може", - наголосив Грановський.

Він заявив, що Ольга Ткаченко – більше не його помічник і він "украй рідко" спілкується з нею. "Можливо, вона ще працює на ОПЗ, але я не певен", - сказав депутат.

При цьому Грановський "не до кінця" вірить у дорогу приватизацію цього об'єкта через війну з Росією й економічну ситуацію в Україні.

"Якщо ж для держави прийнятна та ціна заводу, яка є станом на тепер, у такому випадку ОПЗ можна продати й сьогодні. Однак із бажанням дорогого продажу підприємства, імовірно, треба почекати", - вважає він.

При цьому Грановський сумнівається, що справою щодо ОПЗ намагаються тиснути на Арсенія Яценюка: "Я не вважаю, що цю карту можна зіграти в питанні тиску на прем'єр-міністра".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News