Російський губернатор заперечує, що допоміг Януковичу утекти

Вівторок, 9 лютого 2016, 07:47
Російський губернатор заперечує, що допоміг Януковичу утекти

Новопризначений в.о. губернатора Тульської області в РФ Олексій Дюмін заперечує свою причетність до організації втечі екс-президента Віктора Януковича з території України.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант.

"Я взагалі не розумію, звідки це все береться. Звідки такі легенди? Хто ці міфи створює? Цього пана після початку відомих подій в Україні я взагалі жодного разу не бачив", - сказав він.

"І те, про що ти мене питаєш, я не можу навіть прокоментувати, тому що це взагалі не так. І взагалі про діяльність підрозділу, в якому служив, розповідати нічого не буду. Бо не можу", - заявив він.

Йдеться про підрозділ сил спецоперацій, зона дії яких, за словами Дюміна - "весь світ".

При цьому він не відповів на питання, чи отримав він Героя Росії за участь у незаконній окупації Криму.

"Без коментарів. За виконання спеціальних завдань у складі підрозділу. Не спеціального завдання, а спеціальних завдань", - сказав він.

"Про Крим особливо сказати нічого", - також сказав він.

2 лютого, президент РФ Володимир Путін звільнив з посади губернатора Тульської області Володимира Груздева і призначив виконуючим обов'язки глави регіону заступника міністра оборони Олексія Дюміна, який курирував анексію Криму.

При цьому газета "Коммерсант" писала, що також під керівництвом Дюміна, була розроблена і проведена в ніч на 23 лютого 2014 екстрена евакуація екс-президента України Віктора Януковича до Росії: спецслужби були готові евакуювати його повітряним, морським або сухопутним шляхом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування