Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Пивоварський висунув умови й готовий чекати до 16 лютого

Вівторок, 9 лютого 2016, 09:01
Пивоварський висунув умови й готовий чекати до 16 лютого
rbc.ua

Члени Кабінету міністрів домовилися погодити програму дій на 2016 рік, у випадку її невиконання уряд повинен піти у відставку.

Про це сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, який відкликав свою заяву про відставку, в інтерв'ю ЛІГА.net, опублікованому 9 лютого.

"Сьогодні (8 лютого) члени уряду обговорять програму дій на 2016 рік. На цьому ж засіданні буде фіналізовано умови, обов'язкові до виконання всіма гілками влади. Якщо вони не будуть виконані, Кабмін встає й іде", - заявив він.

"Уряд подасть у парламент список умов із термінами їх виконання. Щось треба буде ухвалювати впродовж тижня, щось – двох, на щось знадобиться місяць. Але рішення мають бути вже зараз", - сказав Пивоварський.

На запитання, скільки він готовий чекати змін на посаді міністра, Пивоварський відповів: "До 16 лютого. Тоді стане зрозуміло, приймає парламент ці рішення чи ні".

Пивоварський озвучив свої умови:

"Перше – справедлива зарплата держслужбовців. Без цього не можна забезпечити якісну роботу всього апарата чиновників".

"Друге – створення нової програми коаліції й запровадження відповідальності за її невиконання", - сказав він.

Пивоварський обурився: "Минулого тижня за закон про цільовий дорожній фонд проголосувало 140 депутатів. А це основний закон для реформи автодору! Ще один закон про реформу автодору №0954 і закон про внутрішній водний транспорт навіть не винесли на порядок денний. Я відповідаю за реформи, а Рада вже розроблені законопроекти навіть не виносить на голосування, а якщо виносить – не ухвалює".

"Послухати депутатів – в уряді сидять одні негідники, які нічого не роблять. При цьому в парламенті лежить майже 100 життєво необхідних для розвитку країни законопроектів, які просто не ухвалюються", - наголосив він.

"Третє (умова) – приватизація. Сьогодні держкомпанії буквально "дояться" для виведення коштів на фінансування політичних партій і для депутатів особисто. Це відбувається як на центральному рівні, так і на регіональному", - сказав міністр.

"Подивіться на список стратегічних держкомпаній. Там є компанія Укрінтеравтосервіс. У ній немає нічого стратегічного, але на ній заробляють гроші. І тому я вже 14 місяців хочу й не можу змінити керівника", - зазначив він.

"Міняю керівника Херсонського порту. Кількість отриманих депутатських звернень - величезна. "Октябрський" порт, Укрпошта – ситуація аналогічна: конкурси заблоковано судом", - сказав Пивоварський.

На його думку, "усі держкомпанії, крім невеликої кількості стратегічних (на кшталт Нафтогазу, Укрпошти, Укрзалізниці), треба терміново продати".

"Це одне зі джерел зла. Тут генеруються корупційні потоки, які потім направляють на боротьбу зі мною й ініціативами нашого міністерства", - сказав він.

"Наступне – реформа адміністрування податків, і це не ідеться про зниження податкових ставок. Про цю реформу говорять 14 місяців. Рішення можна прийняти зараз і наступного тижня почати реформу", - заявив Пивоварський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...