Пивоварський: Кононенко особисто ні про що не просив, а інші лобіюють

Вівторок, 9 лютого 2016, 11:49

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розповів, що депутати регулярно пропонують йому кандидатів на посади в держкомпаніях.

В інтерв'ю Ліга.net він прокоментував інформацію ЗМІ про те, що Кононенко лобіював своїх призначенців в "Укрзалізницю".

"З таких питань особисто пан Кононенко не звертався. За весь час на посаді з Ігорем Кононенком я спілкувався двічі у Верховній Раді з робочих питань", - сказав Пивоварський.

"У моєму випадку ці речі відбуваються дещо інакше. Приходять якісь люди, депутати, і кажуть: "Є хороший кандидат на таку-то посаду. Прошу розглянути". Я відповідаю, що подумаю, і на цьому, як правило, усе закінчується", - зазначив він.

"Іноді дзвонять і запитують, чому не призначили того чи іншого кандидата, якого рекомендували. Пояснення про те, що кандидат не пройшов за конкурсом, часто натрапляють на погрози вирішити питання через Арсенія Петровича чи Петра Олексійовича. Але ні Яценюк, ні Порошенко з рекомендаціями про призначення конкретної людини на конкретну посаду ніколи не зверталися", - заявив він.

Пивоварський додав, що "потім починаються образи, депутатські звернення, погрози, що будуть провалювати профільні закони, починається тиск із боку правоохоронних органів".

"Усі говорять: у нас європейський вибір, – лише по-європейськи жити не хочуть", - поскаржився він.

"Ми публічно заявили в четвер у Кабміні, що потрібно виключити будь-який вплив на діяльність уряду. Уже в п'ятницю в парламенті до мене підійшли п'ять депутатів із проханнями. Більшість із них – призначення на посади в держкомпанії. Запитую: "Навіщо ви це робите? Ми ж тільки-но сказали, що потрібно це виключити". Не розуміють", - сказав міністр.

Пивоварський зізнався: "Коли спілкуєшся з лицеміром, який чистою українською мовою згадує, як він стояв на Майдані, а потім просить "віддати" йому держпідприємство Х у обмін на послугу, складно себе стримувати".

"Багатьох запитую: "Ось якщо від нас відвернеться МВФ, американці, європейці й інші, де ми візьмемо ліквідність, як будемо фінансувати країну? Ринки капіталу закриті. Що ми будемо робити?" Замислюються на секунду, погоджуються. І за хвилину: "Слухай, тут є цікава пропозиція по Укрпошті…", - розповів він.  

Раніше міністр економіки Айварас Абромавичус заявляв про лобізм із боку Кононенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування