РФ погіршила українцю Афанасьєву умови ув'язнення

Вівторок, 9 лютого 2016, 12:46
РФ погіршила українцю Афанасьєву умови ув'язнення

Геннадія Афанасьєва, засудженого у справі "кримських терористів", перевели з колонії в Сиктивкарі в одиночну камеру тюремного типу (ОКТП), посиливши таким чином умови відбування покарання.

Про це повідомив адвокат Афанасьева Олександр Попов, передає Радио Свобода.

"Його перевели в окрему в'язницю за 100 кілометрів від колонії, де він перебував. Умови його утримання там вже дуже жорсткі, – пояснив юрист. – Йому надається всього одна година прогулянки в день. Термін його перебування в ОКТП поки що не відомий".

Переведення до камери тюремного типу вважається одним з найсуворіших покарань для порушників режиму виправної установи. У ній можуть утримуватися в'язні з різних колоній з різними умовами утримання.

Тепер Афанасьєв може отримати лише одну передачу за півроку. Також за 6 місяців йому можуть надати лише одне короткострокове побачення.

Приводом для посилення умов утримання українця стало виявлення у нього під час обшуку в колонії SIM-карти. Сам Афанасьєв стверджує, що SIM-карту йому з помсти підкинули самі співробітники виправної установи.

Ольга Афанасьєва, мати українського ув'язненого, повідомила Крим.Реалії, що захист її сина оскаржить умови утримання Геннадія Афанасьєва.

12 лютого в Сиктивкарському міському суді буде розглядатися скарга Афанасьєва, вимагає перевести його відбувати покарання ближче до дому – до Криму.

Геннадій Афанасьєв є фігурантом кримінальної справи стосовно українського режисера Олега Сенцова, засудженого на 20 років позбавлення волі за звинуваченням в організації терористичної організації в Криму.

Справу стосовно Афанасьєва розглядали в особливому порядку, оскільки він дав свідчення і свідчив проти інших фігурантів справи. Однак на процесі у справі Сенцова і антифашиста Олександра Кольченка він відмовився від своїх свідчень, заявивши про тортури при допиті. Він повідомив, що обмовив Сенцова і що терористичної організації не існувало.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування