Турчинов: Військові РФ і бойовики готують агресивні дії проти України

Вівторок, 9 лютого 2016, 14:49

Збройні сили Російської Федерації разом із бойовиками на Донбасі активно готуються до агресивних бойових дій проти України, заявляє секретар РНБО Олександр Турчинов.

У його заяві зазначається, що за наказом президента РФ Володимира Путіна о 04:00 8 лютого розпочалась перша у 2016 році комплексна раптова перевірка боєготовності збройних сил Росії.

"До неї залучені війська (сили) Південного військового округу збройних сил Російської Федерації, окремі з'єднання і частини Центрального ВО, Повітрянодесантних військ та військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил збройних сил Російської Федерації, зокрема, 8500 в/с, понад 900 од. бойової та спеціальної техніки, 200 літаків та вертольотів, 50 кораблів", - уточнює Турчинов.

Офіційна мета перевірки – оцінка рівня готовності керівного складу до управління підпорядкованими військами (силами) у ході їх розгортання, а також організації взаємодії та бойового застосування міжвидового угруповання військ.

Зазначена перевірка включатиме відпрацювання питань приведення визначених військ (сил) до вищих ступенів бойової готовності та виходу з'єднань і частин до районів оперативного призначення; перекидання військ на великі (до 3 тис. км) відстані залізничним та повітряним шляхом; розосередження авіації на оперативних аеродромах; захист важливих державних і військових об'єктів.

9 лютого корабельні пошукові ударні групи, а також корабельні ударні групи Чорноморського Флоту та Каспійської флотилії РФ приступили до "виконання завдань із забезпечення сприятливого оперативного режиму в акваторії Чорного та Каспійського морів", констатують у РНБО.

Корабельні тральні групи зі складу з'єднань мінно-тральних кораблів у взаємодії з морською авіацією відпрацьовують пошук підводних човнів та мін умовного противника. Кораблі забезпечення приведено у готовність для ресурсного забезпечення сил на морі.

"Всі ці військові навчання відбуваються в безпосередній близькості від східного кордону нашої країни. Більше того, в межах комплексної раптової перевірки бойової готовності збройних сил Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях проводяться навчання так званих 1-го та 2-го армійських корпусів", - наголошує Турчинов.

"Це зайвий раз свідчить, що ці окупаційні підрозділи є  невід'ємною складовою російських збройних сил", - додає він. 

"Підсумовуючи, можна констатувати, що збройні сили Росії, із 1 і 2 армійськими корпусами та іншими підрозділами окупаційних військ, розгорнутими на тимчасово неконтрольованій території України, проводять активну підготовку до ведення агресивних бойових дій, що є прямою загрозою для нашої країни", - заявляє секретар РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News