Працівників СБУ, які служили в Криму, викликають на допит

Вівторок, 9 лютого 2016, 14:51

Військова прокуратура викликає на допит військовослужбовців, які не прибули з Криму до нового місця проходження служби.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального гарнізону.

Зазначається, що військова прокуратура Білоцерківського гарнізону Центрального регіону України здійснює досудове розслідування кримінальних проваджень за підозрою в дезертирстві.

Встановлено, що військовослужбовці проходили службу в підрозділах Служби безпеки України на території АР Крим та відповідно до розпорядження голови СБУ №44 від 24.03.2014 року не прибули до 30 березня 2014 року до нового місця проходження служби на материковій частині України.

На даному етапі досудового розслідування виникла необхідність допитати осіб, що підозрюються у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень, зазначають у прокуратурі.

Зважаючи на те, що підозрювані проживають на території тимчасово окупованої АР Крим, поштовий зв’язок з яким відсутній, керуючись ст.ст. 133, 135, 137 КПК України, військова прокуратура Центрального регіону України здійснює виклик підозрюваних шляхом опублікування на сайті повісток про їх виклик до військової прокуратури Білоцерківського гарнізону.

Всього в списку - 95 осіб.

Як відомо, головний військовий прокурор Анатолій Матіос зазначав, що військова прокуратура проводить розслідування у майже 2 тисячах проваджень щодо дезертирства, у яких проходять більше 10 тисяч військових.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування