ВР розгляне узгоджений з ЄС закон про електронне декларування в березні

Вівторок, 1 березня 2016, 02:47
ВР розгляне узгоджений з ЄС закон про електронне декларування в березні

Узгоджена з європейською стороною редакція закону про електронне декларування буде прийнята на найближчому пленарному тижні Верховної Ради.

Про це заявили керівники парламентських фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" Юрій Луценко і Максим Бурбак, передає Інтерфакс-Україна.

"Проблема в тому, що закон був прийнятий ще минулим скликанням парламенту в останні дні його існування і виглядав досить популістським, не мав конкретних механізмів впровадження. Зараз парламент уточнив його положення, але, знову-таки, не досяг оптимального якості. Як бачиться нашим європейським партнерам, багатьом депутатам, в тому числі з нашої фракції, він звузив коло людей, які повинні подавати ці декларації ", - сказав Луценко на спільній прес-конференції з керівниками фракцій парламенту в Брюсселі.

Політик додав: "Мені здається, що ця дискусія буде закінчена в третій раз ... цей закон буде і реалістичним, і європейським за глибиною його використання. Думаю, це станеться в перші дні наступного пленарного тижня Верховної Ради".

У свою чергу Бурбак зазначив, що зараз йде узгодження з європейською стороною нової редакції закону.

"Упевнений, що на наступному пленарному тижні ми вийдемо на єдину позицію, і ми готові його підтримати", - сказав він.

Закон №3755 про електронне декларування є одним з чотирьох законів "безвізового пакету", щодо нього йдуть консультації з Європейською комісією.

Для скасування віз для українців влітку 2016 року Україна повинна в найближчі тижні "виправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях вже з цього року, а також дообрати трьох членів НАЗК".

При цьому мова йшла про ризики виключення України з "україно-грузинського" пакета щодо скасування віз і залучення її до пакету з Туреччиною.

Згідно з календарним планом роботи Верховної Ради, наступне пленарне засідання відкриється 15 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування