Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британські спецслужби отримали доступ до даних 22 тис. бойовиків ІДІЛ

Четвер, 10 березня 2016, 06:05

Британські спецслужби отримали доступ до 22 тисяч особистих справ іноземних найманців, які воюють в рядах терористичного угрупування "Ісламська держава".

Про це повідомляє в четвер газета The Times, передає "ТАСС".

Витік організував член екстремістського угрупування, що дезертирував. Він викрав флеш-накопичувач з секретною інформацією з підрозділу внутрішньої поліції ІДІЛ.

The Times пише, що "цей витік був оцінений як серйознапоразки для ІД, яка дає доступ до життєво важливих розвідданих про їх військове положення в Іраку і Сирії".

За інформацією видання, експерти з британської служби зовнішньої розвідки МІ-6 і контррозвідки МІ-5 вже почали аналіз інформації, яка містить імена, адреси і дані родичів 22 тисяч найманців ІД, що діє на території частини Сирії та Іраку.

Документи показують, що всього в рядах ІД воюють громадяни більше 50 країн. Понад 70% з них родом з арабських країн, в той час, як з європейських країн найбільше людей поїхали воювати на стороні терористів з Франції, Німеччини та Великобританії.

Чітко систематизовані файли містять вичерпну інформацію по кожному з найманців, зібрану на підставі опитувальника з 23 пунктів. Так, новобранці повинні повідомити, крім уже зазначених даних, свою дату народження, національність, місце проживання і групу крові.

Вступники до лав організації повинні вибрати рід своєї майбутньої діяльності. Так, найманці повинні відповісти, чи готові вони стати смертниками, солдатами, охоронцями в'язниць або виконувати іншу роботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування