Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі на базі стався вибух, поліція перевіряє, чи була граната

Четвер, 10 березня 2016, 09:15

В Одесі на території чотирьох підприємств по вулиці Хімічній 9 березня стався вибух, неподалік знайшли фрагменти, які можуть належати корпусу бойової гранати РГД-5.

Про це повідомляє Головне управління поліції в Одеській області.

Свідки підтвердили факт вибуху у подвір'ї приватного підприємства з переробки металобрухту та наявність пошкодження асфальтного покриття.

Слідчо-оперативна група Хмельницького райвідділу поліції та експерти вибухотехніки попередньо встановили, що на місці вибуху відсутні будь-які металеві частини та уламки, які б свідчили про вибух гранати.

Втім, на території бази вибухотехніки виявили пошкоджену ділянку асфальтового покриття у вигляді осколкових пошкоджень розміром приблизно 100мм/100мм.

Також неподалік місця вибуху знайдені уламки та металевий спусковий важіль. Знайдені фрагменти, які ймовірно можуть належати корпусу бойової гранати РГД-5, вилучено для проведення вибухотехнічної експертизи.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Поліцейські встановлюють причетних до вибуху осіб. Відповідно до п. 4 статті 296 Кримінального кодексу їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування