Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мін'юст просить Росію віддати Сенцова і ще трьох українців

Четвер, 10 березня 2016, 13:37
Мін'юст просить Росію віддати Сенцова і ще трьох українців
ТАСС

Міністерство юстиції направило запит російським колегам із закликом передати чотирьох засуджених судами РФ громадян України українській стороні на виконання конвенції про передачу засуджених осіб.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Кабміну в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Міністерство юстиції України звертається до Міністерства юстиції РФ із запитом про передачу 4 наших громадян на територію України... Ми не визнаємо правосудність рішень по них", - сказав він.

Після цього прем'єр-міністр Арсерій Яценюк уточнив, що мова йде про громадян України Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександра Кольченка та Юрія Солошенка.

Яценюк також доручив МЗС приєднатися до роботи в даному питанні і залучити міжнародних партнерів.

"Міністерство закордонних справ, я прошу вас підключитися до цієї важливої ​​справи, щоб усі наші західні партнери так само підтримали запит української сторони", - сказав він.

Глава Мін'юсту зазначив, що на сьогодні стан здоров'я 4 засуджених українців, які вже етаповані в російські колонії, дуже важкий.

"Російські вироки вже набули чинності і українські політв'язні вже знаходяться в колоніях... Вони у важкому стані, для деяких існує реальна загроза життю, у Афанасьєва зараження крові, належного медобслуговування немає", - наголосив Петренко.

"Я розумію, що є великий ризик, що російський режим у порушення вимог Конвенції не виконає свої зобов'язання щодо передачі Україні цих громадян", - сказав міністр на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування