У 2015 році "шенгенські" консульства частіше відмовляли українцям у візах

Четвер, 10 березня 2016, 13:55

За спостереженнями консулів шенгенських держав, протягом 2015 року українці у низці консульств стали отримувати більше відмов у видачі віз через те, що до консульств почало надходити більше фальсифікованих документів.

Про це повідомив під час круглого столу, організованого організацією "Європа без бар’єрів", консул Угорщини в Україні Янош Коллар.

"За спілкуванням з деякими консулами, за останній рік відсоток відмов вдвічі більший ніж раніше. І у нас така сама тенденція в посольстві", - заявив Коллар

"Попри те, що я збирав представників турфірм і розповідав, як можна робити, і як неможна, ми щодня отримуємо фальсифіковані документів.

Якщо не працюєте, то не треба підробляти довідку, краще пояснити. Якщо немає банківського рахунку – не треба відкривати рахунок і класти туди круглу суму, бо це видно і неприємно бачити.

Але якщо фальсифікованих документів все більше і більше, то що поробиш – доводиться відмовляти", - заявив він.

Водночас, в МЗС зазначили, що не мають даних, які підтверджують настільки значне зростання відмов. "Ми бачимо невелике підвищення, але не таке радикальне", - зазначила Ганна Тищенко, керівник візового відділу департаменту консульського відділу МЗС.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування