Поліція завела справу через прапор Росії, зірваний Парасюком

Четвер, 10 березня 2016, 15:22

Правоохоронці почали розслідування за фактом інциденту прапором Російської Федерації під час акції на підтримку полоненої української льотчиці Надії Савченко біля російського генконсульства у Львові.

Про це повідомляє у четвер Zaxid.net.

Як заявила керівник прес-служби ГУ Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська, поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 338 Кримінального кодексу "Публічна наруга над офіційно встановленим або піднятим прапором чи гербом іноземної держави".

Добровольська зазначила, що кримінальне провадження відкрили не проти конкретних осіб, а за фактом самої події.

Такий злочин карається штрафом до 850 грн, арештом на термін до шести місяців, або позбавленням волі терміном до двох років.

Як відомо, під час мітингу на підтримку Савченко 9 березня генеральне консульство Російської Федерації на вулиці Костя Левицького у Львові активісти закидали яйцями та кинули димову шашку на територію консульства.

Народний депутат Володимир Парасюк, який брав участь у мітингу, зірвав прапор Російської Федерації.

Після цього учасники акції спалили прапор.

Як відомо, проти Парасюка раніше було відкрито кримінальне провадження за статтею "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".

19 листопада 2015 року на засіданні антикорупційного комітету Парасюк вдарив ногою заступника голови Управління у боротьбі з корупцією СБУ Пісного.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, у свою чергу, заявляв, що Росія виставить Україні рахунок за збиток від акції протесту під будівлями дипредставництв РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування