При будівництві фортифікацій розікрали 7 мільйонів - прокуратура

Четвер, 10 березня 2016, 17:37

Військова прокуратура почала розслідувати привласнення 7 мільйонів гривень при будівництві фортифікаційних споруд в Донецькій області.

Про це повідомляє у четвер прес-служба департаменту захисту економіки Національної поліції

Встановлено, що на території Володарського, Тельманівського, Волноваського районів комерційні структури проводили будівництво командно-спостережних пунктів та бліндажів.

Договір про проведення даних робіт товариства уклали з одним із управлінь Волинської ОДА.

Відповідно проектно-кошторисній документації під час будівництва фортифікаційних споруд мали використовуватися залізобетонні конструкції. Однак, було встановлено морські металеві контейнери, які значно дешевші.

Незважаючи на це, посадові особи оборонного відомства, одного з управлінь Волинської ОДА та будівельних організацій підписали документи, на підставі яких були виділені бюджетні кошти.

Таким чином, в результаті безпідставного зменшення реальних витрат бюджетних коштів, вказаними посадовими особами привласнено 7 мільйонів гривень.

За цим фактом військова прокуратура Донецького гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи.

Всім причетним до цього правопорушення особам загрожує позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування