Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ похвалилася продуктивністю Шокіна

П'ятниця, 11 березня 2016, 12:04

Генпрокуратура у п'ятницю опублікувала на своєму сайті підсумковий звіт про свою діяльність за час перебування Віктора Шокіна на посаді генпрокурора.

У документі йдеться про продуктивність Шокіна у таких питаннях як законотворчість, реформування органів прокуратури, подання обвинувальних актів до суду, заочні розслідування проти колишньої влади, розслідування злочинів проти Майдану та корупційних злочинів і навіть захист прав та свобод дітей.

У більшості з цих пунктів діяльність Шокіна порівнюється з досягненнями його попередників – Олега Махніцького та Віталія Яреми, на фоні яких показники нинішнього генпрокурора виглядають кращими.

Зокрема, за рік роботи Шокіна розпочалося розслідування 46 580 кримінальних проваджень проти 4 451 у Махніцького (за три місяці) і 15 740 у Яреми (за півроку).

Крім того, протягом року до призначення Шокіна у рамках розслідувань злочинів у сфері корупції було встановлено збитків на загальну суму 85 млн грн і накладено арешт на майно на суму 13,2 млн грн, а за часів Шокіна – встановлено збитків на майже 3 млрд грн і накладено арешт на майно на суму 83,6 млн грн.

Також у звіті наводиться значна кількість інших даних та порівнянь.

Як відомо, після звернення президента 16 лютого Шокін написав заяву про відставку. За словами спікера Володимира Гройсмана, заява може бути розглянута Радою вже наступного тижня.

Раніше значна кількість активістів та політиків добивалася відставки Шокіна, звинувачуючи його у покритті гучних корупційних схем та протидії розслідуванню низки резонансних злочинів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування