Жванію допитали у справі, в якій фігурує Мартиненко

П'ятниця, 11 березня 2016, 13:06

Національне антикорупційне бюро допитало в п'ятницю колишнього депутата Верховної Ради Давида Жванію за кримінальним провадженням, у якому фігурує Микола Мартиненко.

Про це джерело в бюро повідомило "Українським новинам".

"Був на допиті за одним із двох проваджень", - сказав співрозмовник.

За його словами, Антикорупційне бюро розслідує справи за фактом закупівлі держпідприємством "Східний гірничозбагачувальний комбінат" уранового концентрату в австрійського товариства STEUERMANN Investitions - und Handelsgesellschaft mbH, а також за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання в чеського акціонерного товариства Skoda JS.

Як відомо, раніше НАБУ двічі допитувало Жванію за цими справами.

Щодо екс-нардепа Мартиненка Антикорупційне бюро веде розслідування за фактом одержання хабарів на суму 30 мільйонів франків при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства "Skoda JS".

За даними відомства, посадові особи СхідГЗК уклали угоду зі STEUERMANN Investitions- und Handelsgesellschaft mbH про постачання уранового концентрату за високими цінами, хоча товариство - лише посередник. Насправді ж поставки здійснювало ТОВ "Сепногорський гірничо-хімічний комбінат" (Казахстан).

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування