Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пасішник заявляє, що смс Абромавичусу було авантюрою

П'ятниця, 11 березня 2016, 18:52

Виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник переконує, що вів переписку з міністром економрозвитку Айварасом Абромавичусом не про своє призначення.

Про це він сказав журналістам після вручення йому підозри в НАБУ.

"Йшла розмова (в переписці) про заступника міністра (економрозвитку) по обороні. Коли Корж подав у відставку, з'явилася вакансія", - зазначив Пасішник.

"За тиждень до цього Айварас був в мене на дні народження, казав такі тости, що хоче зі мною працювати. Через тиждень я йому писав, що хочу з ним працювати, він на це нормально відреагував", - зазначив посадовець.

Пасішник також запевнив, що міністр сказав йому, що цю посаду віддадуть РНБО.

"Я йому сказав, що на скільки мені відомо, цю посаду будуть розділяти на дві і тільки щодо розділу цих посад була розмова. Коли він сказав, що я тебе не знаю з професійної точки, я передав йому пакет документів через охоронців", - додав він.

На зауваження журналістів, що в переписці він посилався на пропозиції з боку команди Петра Порошенка, Пасішник сказав: "Це була авантюра".

"Пропозицій не було... Там не про призначення, а про розділення посади, про це була розмова. Пропозицій мені не надходило, це була авантюра, я так написав", - зазначив він.

"Мене ніхто на цю посаду не лобіював, я сам себе пропонував", - додав посадовець.

Водночас Пасішник зауважив, що не входить до жодної команди і не є людиною нардепа БПП Ігоря Кононенка.

Він запевнив, що не збирається уникати слідства і не виїжджатиме за кордон. "Ніяких доказів немає, повністю беззмістовні зауваження", - заявив Пасішник.

Як повідомлялося, 9 березня детективи НАБУ за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Однак Пасішник повідомив детективам, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон. Тому підозру вони направили йому поштою.

Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу (втручання у діяльність державного діяча).

Під час розслідування детективи НАБУ встановили факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Роман Кравець, Саша Ночь, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування