Ахметов про призначення в ОРДЛО: Я готовий на все, аби припинити війну

Субота, 12 березня 2016, 14:17

Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що готовий на будь-які кроки для припинення війни на Донбасі та залишається прихильником досягнення миру за столом переговорів.

Таку заяву бізнесмена було оприлюднено у відповідь на публікацію в "Дзеркалі тижня".

"Хочу відзначити, що прес-служба Ріната Ахметова ніколи не коментувала і не буде коментувати чутки і домисли. Але якщо ви запитаєте, на що готовий Рінат Ахметов? Рінат Ахметов готовий на все, щоб зупинити війну, щоб припинити страждання людей", - сказано в коментарі прес-секретаря Ахметова, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

"Він дійсно готовий зробити все, що від нього залежить, і навіть більше. Головне, щоб не пролилася кров. Рінат Ахметов був і залишається прихильником того, щоб до миру прийшли за столом переговорів", - йдеться в коментарі.

Прес-секретар нагадала, що влітку 2014 року Ахметов вже висловлював свою позицію, яка залишається незмінною і сьогодні: "Донбасу без України буде дуже важко. Україні без Донбасу - теж дуже важко".

"У Булата Окуджави є такі рядки: "Візьмімося за руки, друзі, щоб не пропасти поодинці". Сьогодні цей заклик дуже актуальний", - йдеться в заяві.

"На мій погляд, єдиний правильний шлях - це зміни в Конституцію, децентралізація влади. Це тоді, коли влада з Києва переходить в регіони. Це тоді, коли владу не призначають, а обирають. І це тоді, коли місцева влада бере відповідальність за теперішнє і майбутнє перед людьми", - наголошується в коментарі.

"Я глибоко переконаний, що щасливим Донбас може бути тільки в єдиній Україні", - підсумував бізнесмен.

Як відомо, "Дзеркало тижня. Україна" в суботу оприлюднило статтю, в якій говориться, що президент Петро Порошенко зацікавився ідеєю створенням в ОРДЛО адміністрацій, які б очолили люди, які влаштовують Київ і Москву.

"Путін, за нашими даними, підтвердив готовність замінити Захарченка й Плотницького менш одіозними персонажами. Порошенко, як нам стало відомо, зацікавився "планом Медведчука", що передбачає створення в ОРДЛО адміністрацій, які очолили б фігури, що влаштовують і Київ, і Москву", - йдеться у публікації.

"Сам же Віктор Володимирович, зважаючи на все, підказав Петру Олексійовичу кандидатів — Ріната Ахметова і Юрія Бойка. Кажуть, кандидатури президентові сподобалися", - сказано у статті.

"За нашими даними, він провів попередні переговори з обома, і обидва нібито погодилися. Повірити в це (особливо стосовно Ахметова) непросто, але джерело DT.UA наполягає на достовірності цієї інформації. Путіна з цією пропозицією ознайомили, однак згоди ще не отримали", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування