Путін пообіцяв Меркель звільнити Савченко – ЗМІ

Субота, 12 березня 2016, 15:14

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв канцлеру Німеччини Ангелі Меркель звільнити українську льотчицю і депутата Надію Савченко після оголошення їй вироку.

Про це у своїй статті на Zn.ua пише Сергій Рахманін.

"За інформацією наших джерел, президент РФ особисто пообіцяв Ангелі Меркель повернути Надію на Батьківщину (найімовірніше, шляхом помилування і наступного обміну на спецназівців). А перенесення терміну винесення вироку полонянці було реакцією кремлівського господаря на жорсткі акції протесту біля російських диппредставництв в Україні", – повідомив автор.

За даними видання, можливе звільнення Савченко Путін розглядав як публічну демонстрацію готовності Кремля до компромісів, здатну стимулювати зговірливість Банкової.

Крім того, вважає автор, у господаря Кремля є тут ще одна мета – він розраховує, що в російській в'язниці вона є проблемою для нього, а на волі в Україні здатна перетворитися в проблему для Порошенка, оскільки вона набагато рішучіша, ніж український президент.

Як відомо, у своїй статті Рахманін також стверджує, що Порошенко схильний погодитися на план Віктора Медведчука щодо врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема – на призначення керівниками бунтівних регіонів Ріната Ахметова та Юрія Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування