Росія продовжує постачати бойовикам танки та "Гради" – розвідка

Субота, 12 березня 2016, 18:05

Для забезпечення бойових дій в районі Авдіївки здійснюється перекидання з території Росії додаткового озброєння та військової техніки, паливно-мастильних матеріалів і боєприпасів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Зокрема, 10 березня до танкового батальйону 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 Армійського корпусу ЗС РФ прибули 15 танків Т-72, а 11 березня до залізничної станції Макіївка прибув ешелон з військовою технікою: вісім БМП-2, два "Гради", дві "Нони", 14 автомобілів, чотири цистерни з ПММ та чотири вагони з боєприпасами.

Також розвідка повідомила, що на базі 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) з приданими підрозділами 3 (Горлівка) та 100 (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад, а також окремої артилерійської бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ сформована ударна тактична група у складі танкового та мотострілецького батальйонів, гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, гаубичної артилерійської батареї та реактивної артилерійської батареї (пункт управління – шахта Бутовка).

За даними відомства, 11 березня до Донецької лікарні №18 з Авдієвського напрямку доставлено 18 загиблих та 26 поранених.

Розвідка також заявила, що головною проблемою російського командування залишається брак бажаючих брати участь у бойових як серед місцевого населення, так і серед російських найманців.

За даними відомства, частка місцевих мешканців в загальній численності військового угрупування 1 та 2 Армійського корпусу ЗС РФ зменшилась до 35%, через що з 4 квітня по 15 липня бойовики вирішили провести примусовий призов на "військову службу" мешканців тимчасово окупованих територій Донбасу чоловічої статі віком до 45 років, а також заборонили росіянам достроково розривати контракт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...