Кандидат у президенти Австрії каже, що Крим треба визнати російським

Субота, 12 березня 2016, 18:54

Кандидат у президенти Австрії, заступник голови парламенту від ультра-правої Австрійської Партії Свободи Норберт Гофер вважає, що Крим давно треба було визнати російським.

Про це він заявив у інтерв'ю австрійському видання Die Presse.

На його думку, "основна помилка була закладена давно, коли сказали, що Крим більше не російський". Гофер вважає, що після розпаду СРСР слід було провести референдум щодо приналежності півострова.

При цьому він визнав, що "референдум", який провели у березні 2014 році у Криму був незаконним, але заявив, що він начебто правдиво відобразив думку жителів півострова.

"Навіть на референдумі, проведеному за західними стандартами, виявилося б, що переважна більшість виступає за Росію", – впевнений австрійський націоналіст.

При цьому він визнав, що анексія була незаконною, але заявив, що слід бути "прагматичними" і зняти санкції з Росії, оскільки через них страждають люди як у самій Росії, так і в ЄС.

На зауваження журналістів про те, що більшість санкцій накладена на Кремль через події у Східній Україні, він заявив, що "і східні українці на референдумі висловилися б за те, щоб стати частиною Росії".

На заяви Гофера вже відреагував посол України в Австрії Олександр Щерба, написавши на своїй сторінці у Facebook, що "пан Гофер вирішив примірити косоворотку російського націоналіста".

"Цікаво, чи був би пан Гофер таким прагматичним, якби одного ранку невідомі військові з"явилися перед його домом і відняли шматок його землі. Те, що пан Гофер називає прагматизмом - це насправді байдужість перед чужою трагедією і чужим болем", – написав він.

За словами Щерби, посольство України буде вживати офіційні кроки з цього приводу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...