Голосування проти асоціації буде ганьбою для Голландії - Ромпей

Понеділок, 14 березня 2016, 12:17

У випадку, якщо голландці проголосують проти ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, це стане ганьбою для уряду Нідерландів.

Про це заявив колишній голова Європейської ради Герман ван Ромпей в інтерв'ю Trouw.

За його словами, парламент країни вже підтримав угоду.

"Якщо пізніше більшість голландців скаже "ні", то це зробить Нідерланди менш надійним партнером", - наголосив Ромпей.

"Країна повинна бути в змозі взяти на себе відповідальність. Нідерланди єдині, хто використовує таку процедуру (референдуми - Ред.)", - зауважив він.

Ромпей також нагадав, що революція та подальші події в Україні розпочалися з небажання колишнього уряду підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.

"Давайте не будемо забувати , що вся ця війна почалася з цієї Угоди про асоціацію. Якщо ми залишимо ситуацію, як вона була до Майдану, це означатиме, що ці люди померли даремно", - підкреслив він.

"Бо це не стільки економічна війна, це була війна за цінності. Якщо забрати цю підтримку зараз, Україну буде втрачено", - вважає Ромпей.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування