Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко закликав Раду підтримати зміни до закону про е-декларації

Понеділок, 14 березня 2016, 20:23

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати на засіданні 15 березня запропоновані ним зміни до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році".

Про це він сказав під час зустрічі із керівниками депутатських фракцій та груп у понеділок ввечері.

Глава держави заявив, що зазначений законопроект усуне "останню перепону на шляху до запровадження безвізового режиму для українців у країнах Євросоюзу".

"Можу наголосити на тому, що сьогодні це вже фінішний ривок. Ми спільно розробили цей проект з громадськими активістами, науковцями, керівництвом Єврокомісії. І в наслідок напруженої роботи ми маємо остаточно погоджений варіант редакції, яка була схвалена громадськими організаціями, Єврокомісією і є базовою. Я дуже прошу проголосувати за цей закон у вівторок", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що і Європейська Комісія, і Рада міністрів внутрішніх справ, і Європарламент чітко налаштовані на те, щоб прийняти рішення про надання українцям права вільно подорожувати країнами Шенгенської зони.

"Надзвичайно важливо, що змістовна частина цього законопроекту, яка спрямована на боротьбу з корупцією, потрібна Україні, а не Євросоюзу. Питання електронного декларування, прозорості діяльності українських чиновників, урядовців і політиків є для нас надзвичайно важливим", - констатував Порошенко.

Президент також закликав народних депутатів проголосувати законопроект щодо спецконфіскації.

Він особливо відзначив, що прийняття цього законопроекту є пріоритетним і дозволить розблокувати та повернути в Україну близько 1,5 млрд. доларів, а також забезпечить фінансування державного оборонного замовлення.

Під час розмови Порошенко також закликав народних депутатів проголосувати законопроект щодо внесення змін до процедури заочного правосуддя, який дозволить Україні розпочати судовий процес над екс-президентом Віктором Януковичем.

"Країна на відкритому, публічному, прозорому судовому засіданні повинна і має право на засудження злочинів, які скоєні представниками попередньої влади", - сказав він.

Порошенко підкреслив важливість знаходження компромісу між фракціями Верховної Ради та пришвидшити процес виходу із політичної кризи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...