Іще один кандидат у НАЗК підтримав Рябошапку та зняв кандидатуру

Середа, 16 березня 2016, 08:09
Іще один кандидат у НАЗК підтримав Рябошапку та зняв кандидатуру

Кандидат у члени Національного агентства з питань запобігання корупції Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру та закликав публічно підтримати кандидатуру Руслана Рябошапки.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я ще раз підтвердив, що знімаю свою кандатуру. Із двох міркувань. Перше - сильніші кандидати. Це Микола Хавронюк, Руслан Рябошапка, Юля Тищенко, Володимир Купрій. З Русланом не був до цього знайомий. Але після недовгих розмов, він на мене справив надзвичайно позитивне враження. Це дуже сильний професіонал своєї справи. І те, що члени комісії його валять, ну це повна ганьба!", - написав він.

"Якщо бути об'єктивним, при всій моїй повазі до Володимира Купрія і Юлії Тищенко, я думаю, що і вони з тим погодяться, членами НАЗК мають стати Микола Хавронюк та Руслан Рябошапка", - наголосив Тарас Гаталяк.

Вчора, конкурсна комісія з відбору членів НАЗК надала можливість мені виступити. Я спеціально прийшов раніше на кілька г...

Posted by Тарас Гаталяк on Tuesday, March 15, 2016

Як відомо, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від РПР Руслана Рябошапки. У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в Агенції, якщо не підтримають Рябошапку. 

В середу вночі комісія з обрання членів НАЗК не змогла обрати жодного з членів цього органу, голоси не з’явилися навіть після термінових зустрічей з президентом Петром Порошенком та послом ЄС Яном Томбінським.

Зазначимо, що створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. 

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News