Гройсман вимагає у силовиків дані про злочини щодо депутатів

Четвер, 17 березня 2016, 09:55

Голова Верховної Ради закликав Генпрокуратуру, МВС та СБУ надати всю інформацію про правопорушення у відношенні до народних депутатів за останній час.

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, коментуючи застосування запальної суміші під вікнами дому його соратниці Вікторії Войціцької, сказав із трибуни:

"Сьогодні вночі стався замах на народного депутата Вікторію Войціцьку і родину її… Войціцька є лідером тих людей, які борються з корупцією в паливно-енергетичній сфері. Це людина, яка розкриває й розуміє схеми, які там працюють, і вільно про них говорить".

"Сьогодні десятки кримінальних справ проти наших депутатів – Семенуху, Данченка, проникнення в приміщення - Березюка, Лаврика, де вони живуть і працюють. І ніяких дій з боку правоохоронних органів", - заявив він.

Березюк закликав інші держави й міжнародні організації "не підставляти Україну під російську агресію і розчленування зсередини їхніми агентами", а підтримати "тих 60-80 депутатів у парламенту, які хочуть розвитку цієї країни".

Він закликав колег не намагатися повернути минуле. "Сьогодні ми захищаємо Войціцьку, Семенуху, Данченка й інших – а це означає, захищаємо державу", - заявив Березюк.

Гройсман заявив: "Зараз пролунали прізвища. Я звертаюся сьогодні до Генеральної прокуратури, до Міністерства внутрішніх справ, до Служби безпеки України (з проханням) надати повний перелік всіх правопорушень по відношенню народних депутатів України і дати вичерпну інформацію про розслідування таких інцидентів".

"Проінформувати Верховну Раду про вжиті заходи правоохоронною системою для пошуку тих злочинців, які скоїли ці злочини. Це принципово важливо. Верховна Рада надасть цьому оцінку", - додав спікер.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...