Росія масово порушує права людини в Криму – Human Rights Watch

П'ятниця, 18 березня 2016, 13:15

Російська влада створила атмосферу страху і репресій в анексованому Криму.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації Human Rights Watch, оприлюдненому 18 березня.

Директор організації у справах Європи і Центральної Азії Х'ю Вільямсон зазначив, що через ізоляцію Криму Росією моніторити дотримання прав людини там важко.

"З часу початку окупації Криму російськими військами на початку 2014 року простір свободи слова, свободи об'єднань і ЗМІ у Криму радикально зменшився. За два роки чиновники не змогли провести змістовні розслідування таких дій збройних угрупувань як тортури, позасудові страти, зникнення людей, напади і побиття кримських татар, українських активістів та журналістів", – йдеться у звіті.

Крім того, люди, які не прийняли російське громадянство, піддаються дискримінації на півострові.

В організації нагадали, що місцева влада оголосила двох кримських татар персонами нон грата (очевидно, маються на увазі Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров – ред.), проводила обшуки, арешти, залякування серед кримських татар, закривала кримськотатарські видання і забороняла проводити мирні акції з таких приводів, як річниця депортації кримських татар.

Правозахисники також нагадали про ініційований так званою прокурором Криму Наталією Поклонською судовий процес щодо заборони Меджлісу.

Також піддаються переслідуванню російські організації, які виступали проти анексії Криму.

Ще одним прикладом у HRW назвали справу українського режисера з Криму Олега Сенцова, якого російський суд за незаконними підставами засудив до 20 років ув'язнення.

"Росія несе пряму відповідальність за ріст порушень прав в Криму. Міжнародні партнери Росії повинні посилити тиск на Росію з метою припинення нею порушення прав людини на півострові", – заявив Вільямсон.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...