У Львові заборонили акції: відмовили представникам ЛГБТ-спільноти і "правим"

Субота, 19 березня 2016, 10:10

Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення 19 березня акцій на пр.Свободи на площі перед Оперним театром.

Про це йдеться у повідомленні Львівської міськради.

Суд задовільнив позов повністю. 

Як відомо, 18 березня Львівська міська рада подала позов до Львівського окружного адмінсуду про заборону проведення 19 березня на просп. Свободи будь-яких акцій у зв’язку з клопотанням поліції та заходами безпеки через подання заявок від різних організацій.

Місто отримало заявки про проведення заходів в одному місці і в однаковий час від громадської організації "Інсайт", що представляє ЛГБТ-спільноту України, які планували провести заходи в рамках Фестивалю рівності для залучення уваги громадськості до проблем, пов'язаних з будь-якими проявами дискримінації.

Права громадська організація "Сокіл" подала заявку проведення акції у тому ж місці і в той же час на підтримку здорового майбутнього української молоді - традиційних сімейних цінностей і культивування українських сімейних цінностей.

У суді з'ясувалося, що аналогічні заявки подали ще кілька правих організацій, повідомляє Інтерфакс-Україна. Також був лист від керівника Національної поліції з клопотанням про звернення до суду.

Напередодні керівник ЛГБТ-організації Insight Олена Шевченко повідомила, що її та її друзів відмовилися поселити у готелі "Львів". У самому готелі "УП. Життя" відмовили у коментарі, так само, як і у розмові з директором. Адміністратор повідомила, що тут відповідатимуть лише на письмове звернення. На запитання, чи знає персонал готелю про те, що сталося, відповідати також не схотіли.

У прес-службі міського голови Львова заявили, що до міської ради не надходило жодної офіційної заявки з зазначенням місця, дати та часу проведення пішохідного ЛГБТ-квесту. 

За словами організаторів "Фестивалю рівності", квест, який планувався на 19 березня –  пішохідний маршрут Львовом, де кожна локація має бути пов’язана з ЛГБТ, він мав стати частиною Фестивалю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування