Янукович назвав міфом свої вкрадені в Україні мільярди

Субота, 19 березня 2016, 11:15
Янукович назвав міфом свої вкрадені в Україні мільярди

Колишній президент Віктор Янукович назвав "міфом" свої активи, незаконно виведені з України за час його правління,  та заявив, що законом про конфіскацію без рішення суду уряд намагається приховати свої "недоліки". 

Про це Янукович заявив у письмових коментарях виданню Reuters.

"Чутки про "міфічні мільярди" Януковича є не більше ніж спробою нинішніх політичних невдах відвернути увагу українців від того, що вони привели країну до краху - політичну та економічну", - заявив Янукович.

При цьому він додав, що закон "проштовхували" корумповані чиновники, відомі своїм рейдерством - незаконним захопленням приватних активів". 

Як відомо, 17 березня народні депутати домовилися підтримати закон 4057 про спецконфіскацію грошей попередньої влади у першому читанні.

Як повідомив  лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк, у тексті закону буде змінено формулювання.

"Нічого по суті не міняється. Міняються формулювання, де є презумпція невинності, де є спецконфіскація. Але тепер недобросовісний прокурор чи слідчий не зможе покарати людину, яка є невинною. Гроші Януковича будуть забрані", - додав він.

Раніше глава уряду Арсеній Яценюк повідомив, що закон передбачає конфіскацію $1,5 млрд заарештованих активів Віктора Януковича, які будуть спрямовані на соціальні та оборонні витрати. 

За даними слідства, Янукович купив облігації на державні гроші та на думку законодавців, володіє ними через складну мережу офшорних компаній з Кіпру, Сейшельських островів, Великобританії, Панами і Белізу. 

Наталія Нечай, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування