Катастрофа у Ростові: з'явилися переговори диспетчерів з пілотами

Субота, 19 березня 2016, 20:31
Катастрофа у Ростові: з'явилися переговори диспетчерів з пілотами

У мережі з'явився запис переговорів диспетчерів аеропорту Ростова-на-Дону з пілотами Boeing-737 авіакомпанії FlyDubai, який розбився в ніч на 19 березня. 

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на агентство "Безпека польотів". 

Якщо запис автентичний, можна зробити висновок, що  до моменту катастрофи переговори велися у штатному режимі.

"Пілот запитує про погодні умови, диспетчер попереджає екіпаж про пориви вітру, видимість 6 кілометрів, зливу і сильну турбулентність. Пілот повідомляє "Йду на другий" і тимчасово прощається з диспетчером", - зазначено у повідомленні.

Разом з тим глава МНС Росії Володимир Пучков повідомив, що бортові самописці з літака Boeing 737 відправлені літаком МНС до Москви, пише ТАСС.

"Скриньки" доправляють у Москву у супроводі фахівця Міждержавного авіаційного комітету для подальшої розшифровки, додав він.

У свою чергу глава Росавіації Олександр Нерадько повідомив, що "чорні скриньки" можуть бути розшифровані.

"Візуальним оглядом встановлено, що можна припустити, що обидва самописці будуть підлягати розшифровці. За результатами розшифровки, з урахуванням аналізу стану елементів конструкції повітряного судна, буде встановлено причину катастрофи", - повідомив Нерадько. 

20 березня також очікується приліт у Москву французьких і американських фахівців, які сприятимуть у розслідуванні катастрофи - представників  французького Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації та американської Національної ради з безпеки на транспорті.

Також у Москву мають прибути представники авіавлади ОАЕ.

Представники авіакомпанії FlyDubai вже прибули до Краснодару, звідки направляються у Ростов-на-Дону. 

Як відомо, внаслідок катастрофи літака Boeing 737-800, який виконував рейс з Дубай в Ростов-на-Дону, загинули 55 пасажирів та сім членів екіпажу, серед загиблих також - 8 громадян України, у т.ч. сім'я з 5-річною дитиною.

За попередніми даними, причиною аварії могли стати погані погодні умови: у Ростові була погана видимість і дуже сильний вітер.

Департамент консульської служби просить щодо додаткової ідентифікації загиблих звертатися за телефонами цілодобової "гарячої лінії" Департаменту консульської служби МЗС України +38 044 238 16 57, +38 044 238 17 77, а також на адресу електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News