Amnesty: Влада "заохочує" агресію праворадикалів щодо ЛГБТ-спільноти

Субота, 19 березня 2016, 21:50

Напад невідомих на учасників Фестивалю рівності у Львові 19 березня був частково спричинений заявами міської влади.

Про це  в інтерв'ю DW  заявила керівник представництва міжнародної правозахисної організації Amnesty International в Україні Тетяна Мазур. 

На її думку, агресію проти ЛГБТ-спільноти стимулює безкарність і негативні публічні заяви щодо заходів представників сексуальних меншин з боку влади.

"З боку адміністрації міста говорили про недоцільність проведення фестивалю, були також дуже негативні коментарі від представників церкви. І як наслідок таких заяв ми побачили прояви насильства з боку певних праворадикальних груп", - зазначила Мазур.

За її словами, важливо проаналізувати заяви міської влади, які лунали перед фестивалем, і встановити, чи не були вони такими, що заохочують насильство.

Окрім того варто перевірити ефективність дій правоохоронців, попри те, що вони надавали захист учасникам фестивалю.

За словами Мазур, випадки насильства на грунті гомофобії є типовими для України.

"Коли немає адекватного розслідування і покарання, засудження таких дій з боку представників влади, навпаки є заяви, в яких є негатив щодо ЛГБТ, вони заохочують праворадикалів діяти так, як вони діють", - зауважила правозахисниця.

Як відомо, 19 березня у львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували кількадесят невідомих у спортивному одязі та балаклавах. 

У офіційній заяві Фестивалю зазначено, що організатори "глибоко стурбовані невиконанням рішення Львівського окружного адмінсуду".

19  березня Львівський окружний адмінсуд заборонив проведення акцій на пр.Свободи на площі перед Оперним театром у зв’язку з клопотанням поліції та заходами безпеки через подання заявок від різних організацій.

Напередодні керівник ЛГБТ-організації Insight Олена Шевченко повідомила, що її та її друзів відмовилися поселити у готелі "Львів"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News