"Супервівторок" у США: лідирують Клінтон і Трамп

Середа, 2 березня 2016, 04:14

У більшості американських штатів завершилося голосування на первинних виборах.

Про попередні результати праймеріз повідомляє телеканал CNN з посиланням на опитування виборців на дільницях.

При цьому офіційних результатів ще немає.

Так, у республіканців мільярдер Дональд Трамп виграв праймеріз в Джорджії, Алабамі, Теннессі, Массачусетсі, Вірджинії, Вермонті, Арканзасі. Тед Круз здобув перемогу на праймеріз в штатах Оклахома і Техас. Сенатор Марко Рубіо виграв республіканські праймеріз в Міннесоті.

У демократів лідирує колишній держсекретар США Хілларі Клінтон. Вона виграла первинні вибори в Джорджії, Вірджинії, Алабамі, Теннессі, Техасі, Арканзасі, а її суперник Берні Сандерс здобув перемогу у Вермонті, Оклахомі, Колорадо, Міннесоті.

Також Клінтон виграла демократичні праймеріз на Американському Самоа - невеликому архіпелазі в південній частині Тихого океану.

Боротьба між Клінтон і Сандерсом в "супервівторок" розгортається в Массачусетсі. На даний момент лідирує Клінтон, однак про конкретні результати говорити рано.

1 березня в США проходить один з найважливіших етапів президентської гонки - так званий "супервівторок". Збори партійних активістів (кокуси) і первинні вибори (праймеріз) проходять в 12 штатах і Американському Самоа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News