Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситуація на Донбасі значно погіршилася - ОБСЄ

Середа, 2 березня 2016, 05:05

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала значне загострення ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в звіті місії за 29 лютого.

Так, зазначається, що 28 лютого під час перебування в центрі Донецька спостерігачі зафіксували 95 вибухів із західного боку від місця розміщення спостерігачів. При цьому на наступний день, під час перебування на центральному залізничному вокзалі Донецька, було зафіксовано 174 вибуха.

ОБСЄ вважає, що вибухи були викликані використанням артилерії і мінометних залпів. Місія також зафіксувала сотні пострілів зі стрілецької зброї, легких і важких кулеметів, 30 мм гармат і автоматичних гранатометів. Вогонь вівся на відстані від 500 м до 10 км з боку півдня, заходу, південного заходу, півночі, північного сходу і північного заходу від місця перебування спостерігачів.

Крім того, 28-29 лютого під час перебування в підконтрольному урядові України Світлодарську, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 54 невизначених вибухів і 50 одиночних пострілів зі стрілецької зброї на відстані 4 км на південний схід від своїх позицій.

29 лютого в окупованому Дебальцевому спостерігачі зафіксували 10 невизначених вибухів в 8 км з боку північного заходу.

Порушення режиму припинення вогню також були зафіксовані в захопленій бойовиками Олександрівці, в Петровському районі Донецька, Мар'їнці.

В околицях Зайцевого протягом двох годин місія зафіксувала понад 50 невизначених вибухів і інтенсивний вогонь з мінометів, артилерії і стрілецької зброї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування