Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розгляд безвізового для України перенесли через Голландію – Арʼєв

Середа, 2 березня 2016, 13:14

Розділення розгляду питання про надання безвізового режиму з ЄС для України та Грузії відбулося на вимогу Нідерландів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова постійної делегації України у ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв.

Представник України в ПАРЄ наголосив, що перенесення "українського питання" відбулося на вимогу Нідерландів, які зажадали його розгляду після референдуму щодо асоціації України та ЄС, який має відбутися 6 квітня цього року.

"Ніякої відмови немає. Голландія вимагає перенести питання на дати після референдуму 6/04. За цей час ми мусимо допрацювати в ВР електронні декларації та запустити НАЗК, але це технічні питання. Щойно єврочиновниця Хельга Шмідт заявила, що невдовзі все станеться. Такі заяви неузгодженими не бувають", – написав Арʼєв.

Він також наголосив на тому, що "лібералізація візового режиму буде до кінця 2016".

Раніше повідомлялося, що розгляд безвізового для Грузії і Україниофіційно розділили.

Нагадаємо, 26 лютого ЗМІ повідомили, що Єврокомісія подасть Раді ЄС законодавчу ініціативу щодо скасування віз для Грузії вже цього тижня, подача такої ініціативи щодо України відкладається.

Як йшлося у статті "Розділення "безвізової заявки" України та Грузії. Що це означає на практиці" на сайті "Європейської правди", українсько-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування