ФСБ не пускає в РФ тих, хто їде на суд Савченко: "присутність небажана"

Неділя, 20 березня 2016, 11:37

На територію РФ не пропустили одну з груп, яка прямувала до Росії для підтримки української льотчиці Надії Савченко під час оголошення вироку 21 березня. 

Про це у Твіттері повідомив один з її адвокатів Микола Полозов. 

"Як мінімум одну з груп підтримки Савченко, що з'їжджаються на вирок, не пустили в РФ у повному складі. Тримали півдоби і розвернули. ... Співробітники ФСБ, відмовляючи у в'їзді людям, які підтримують Савченко,  кажуть, що навіть короткочасне їхнє перебування в РФ небажане", - зазначив Полозов. 

У свою чергу адвокат українки Марк Фейгін повідомив, що "вже скоро Надії запропонують відмовитися від мене і Полозова, як головних подразників Кремля, щоб не капіталізувати нас її звільненням". 

"Я запропоную їй піти на поступки з відмовою від нас з Полозовим, тим більше відразу після цього ми зустрінемося у Києві. ... Савченко посадять на два десятка років, і в цьому немає сумнівів. Так тут працює пропагандистська машина, у відсутності правосуддя і свободи. Зозуміло, Савченко передадуть Україні і з вироком це ніяк не пов'язано, оскільки за майже 2 роки вдалося зробити процес публічним", - зазначив Фейгін.

Також він закликав підтримати Савченко на 4 GLOBAL DAY #FreeSavchenko та провести акції  за звільнення українки у різних країнах. 

Як відомо, вирок у справі Надії Савченко суд почне оголошувати 21 березня.

Російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. Савченко всі звинувачення заперечує.

Президент Петро Порошенко заявив, що готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти українську льотчицю Надію Савченко, незаконно ув'язнену в Росії, однак, за його словами, протягом двох років жодної пропозиції про обмін заручниці Кремля не надходило. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...