Вибори у Кривому Розі: експерти кажуть про непряму агітацію на користь Вілкула

Неділя, 20 березня 2016, 12:44

У діях посадовців, які проводять зібрання жителів районів у передвиборчому Кривому Розі, є ознаки непрямої передвиборної агітації в інтересах чинного мера Юрія Вілкула. 

Про це заявляють спостерігачі ГМ "Опора", пише Радіо Свобода.

За даними "Опори", днями в одній зі шкіл Інгулецького району міста відбувся так званий "схід" жителів, на якому виступали керівники районної ради.
 
"Представники райради у своїх виступах наголошували на соціальних ініціативах місцевої влади, зокрема, на підтримці соціально незахищених верств населення, багатодітних матерів, ветеранів АТО й членів їхніх сімей та інших", - йдеться у повідомленні.

Окрім того одна з посадовців нагадала мешканцям, що місцева влада "продовжує соціальну програму підтримки незахищених верств населення, в рамках якої мешканці можуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень".

Раніше в "Опорі" заявляли, що підлеглі чинного мера Юрія Вілкула залучені до передвиборної агітації свого керівника

Також  в "Опорі" наголошували, що головними ризиками позачергових місцевих виборів у Кривому Розі - це використання адміністративного ресурсу і матеріального мотивування виборців.

Як відомо, 23 грудня Верховна Рада призначила позачергові вибори криворізького міського голови на 27 березня 2016 року.

Для участі у виборах міського голови Кривого Рогу подали документи 17 кандидатів. Міськвиборчком зареєстрував перших кандидатів у мери Кривого Рогу - самовисуванці Яна Беркут, чинний мер Юрій Вілкул, адвокат Олег Косяк. Також шляхом самовисування зареєстровано Інну Іванченко – місцеву активістку, засновницю і редактора щотижневої газети "Кривий Ріг вечірній".

Кандидатом від "Свободи" обрано Олега Бойченка. Криворізький осередок партії "Самопоміч" зробив ставку на народного депутата Семена Семенченка, УКРОП – на куратора батальйону "Кривбас" Миколу Колесникова, партія "Сила людей" – на Світлану Сову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...