Луценко сподівається, що новий прем'єр з'явиться 24 березня

Неділя, 20 березня 2016, 21:04

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко виступає за проведення 24 березня позачергового засідання парламенту для зміни Кабінету міністрів.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Я виключаю те, що Яценюк може залишитися прем'єр-міністром на третій рік. Мені здається, що і він сам, і фракція "Народний фронт" усвідомлюють, що уряд фактично недієздатний. І останні консультації відбуваються тільки про те, який формат наступного уряду буде прийнятий в парламенті", - цитує Луценка прес-служба БПП.

За його словами, перший варіант, який підтримує фракція БПП - це формат технократичного уряду на чолі з Наталею Яресько, "яка може сформувати безпартійний уряд і зробити швидкий ривок в реформах, в першу чергу в усуненні олігархів і партійних бізнесменів від державних монополій".

Однак Луценко зазначив, що на жаль, цей варіант не підтримує фракція "Самопоміч", яка відмовляється входити в будь-яку коаліцію, під будь-який уряд, включаючи ймовірного прем'єр-міністра Садового, або Яресько.

"Народний фронт" пропонує наступне - партійний уряд з числа представників міністрів, яких дадуть фракції Верховної Ради. Це, звичайно, не дає гарантій швидких реформ, але тим не менше зміна прем'єр-міністра, зміна уряду є тим мінімумом, якого домагається наша фракція", - зазначив політик.

Луценко запевнив, що консультації щодо такого уряду зараз йдуть щодня і навіть щоночі.

Він також висловив надію, що позачергове засідання ВР буде проведено 24 березня.

"Думаю, що можу висловити надію, на наступному тижні, приблизно в четвер ми можемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем'єра, новий уряд, нову програму діяльності уряду і нарешті покінчити з глибокою кризою, яка визвала бездіяльність чинного уряду на ключових напрямках його діяльності".

Прізвище Яресько кілька тижнів фігурує у повідомленнях щодо зміни глави уряду. Ще одним з можливих кандидатів називають спікера ВР Володимира Гройсмана

Інформація про можливу відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з'явилася ввечері 26 лютого.  Джерела "УП" в Адміністрації президента повідомляли, що Наталія Яресько попередньо погодилася очолити Кабмін, висунувши кілька умов. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News