Слідство вирішило не возити російських ГРУшників до суду

Понеділок, 21 березня 2016, 10:49

Прокуратура заявила про спробу вбити російських військових Олександра Александрова й Євгена Єрофеєва в Києві і рішення не возити їх надалі до суду.

Про це заявив головний військових прокурор Анатолій Матіос на прес-конференції у понеділок.

"16 лютого надійшла достовірна інформація з розвідувальних органів, підтверджена нашими іноземними партнерами, про спробу, підготовку й планування знищення – інакше ми це не розцінюємо, бо викрасти у центрі Києва конвойну машину з двома затриманими військовослужбовцями, яких етапували на суд, було б неможливо", - заявив він.

Матіос додав, що "в Києві, в Печерському і Голосіївському районі, отримано інформацію про готування під час етапування Александрова й Єрофеєва до суду замаху на їхнє життя".

"Для того, щоб не допустити будь-якої ескалації, створення картинки про радикалізм українського правоохоронного блоку або інших національно свідомих елементів в бік громадян Російської Федерації, було прийнято за погодженням з генеральним прокурором і іншими уповноваженими органами безпрецедентне рішення про заборону вивезення всіх без винятку арештованих у різних кримінальних провадженнях, насамперед Александрова й Єрофеєва, до зали судового засідання", - повідомив він.

Матіос додав: "На вимогу державних обвинувачів з приводу необхідності проведення виїзного засідання суду або відео-конференції, без доставки Александрова і Єрофеєва в Голосіївський суд, захист категорично заперечив".

Нагадаємо, що 25 лютого Голосіївський райсуд Києва переніс на 3 березня розгляд справи Єрофеєва й Александрова, бо підозрюваних не змогли доставити до зали суду "з технічних причин".

В. о. генпрокурора України Юрій Севрук заявляв, що ГРУшників не доставили на судове засідання через інформацію про можливий замах на їхні життя.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування