МЗС рішуче протестує проти заборони на в'їзд в РФ Геращенко

Понеділок, 21 березня 2016, 11:18

Міністерство закордонних справ протестує проти заборони на в'їзд в Росію до 2021 року уповноваженому президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, депутату БПП Ірині Геращенко.

Відповідну заяву МЗС поширило в понеділок.

"МЗС висловлює рішучий протест у зв’язку із забороною народному депутатові, члену постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, уповноваженій президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірині Геращенко на в’їзд на територію Російської Федерації", - вказано в документі..

"Не допустивши Ірину Геращенко до участі у судовому засіданні в рамках сфабрикованого процесу у справі Надії Савченко, російська влада цілеспрямовано створила штучні перешкоди представнику України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи для виконання своїх безпосередніх функцій", - наголошується в заяві.

Такий крок російської влади в МЗС назвали грубим порушенням зобов'язань Росії в рамках "мінських домовленостей"

МЗС України вимагає від російської сторони негайно скасувати це рішення, а також вжити всіх необхідних заходів з метою уникнення будь-яких подальших провокацій.

Як повідомлялось, член ПАРЄ, уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, отримала заборону на в’їзд до РФ на 5 років.

За її словами, це сталося на КПП Мілове/Чортково. Згідно з документами, причина, через яку її не пускають, це "загроза безпеці РФ".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування