Партнер Авакова має бізнес з Кацубами, проти яких закрили справу – депутат

Понеділок, 21 березня 2016, 12:55

Скандальні брати Кацуби, проти яких Генпрокуратура закрила справу, мають бізнес-зв'язки з партнером глави МВС Арсена Авакова Ігорем Котвіцьким.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав депутат БПП Сергій Лещенко.

За його словами, родина Кацуб володіє фірмою "Техпроект", "яка веде спільну діяльність з державною компанією "УкрГазВидобування".

"Останні зміни в складі засновників Кацубиного "Техпроекту" відбулися через тиждень після втечі Януковича, 28 лютого 2014 року, коли було змінено директора, а в склад засновників увійшли фірми з Панами. Одна з них, Marco Development S.A., стала власником 20% акцій фірми Кацуби", - повідомив депутат.

"Найцікавіше, що адреса реєстрації цієї панамської фірми, а також її панамські директори – ті ж самі, що у фірми Kingston Group S.A., на рахунок якої депутат-соратник Авакова Ігор Котвіцький переказав минулого року скандальні 40 мільйонів доларів", - додав Лещенко.

Також, за даними Лещенка, батько Кацуб став депутатом нинішнього скликання завдяки тому, що його головний конкурент Іван Варченко зняв свою кандидатуру після відвідин Авакова, де буквально зіштовхнувся з самим Кацубою-старшим. За декілька місяців після цього Варченко був призначений радником Авакова у МВС.

Як відомо, у вересні 2015 року братам Сергію та Олександру Кацубам було оголошено підозру у розкраданні понад 450 мільйонів гривень на оборотках з компанією Сергія Курченко "ГазУкраїни-2020".

Після цього вони терміново залишили Україну.

1 жовтня 2015 року ГПУ оголосила обох Кацуб в міжнародний розшук.

Однак уже 5 січня 2016 року ГПУ несподівано закрила кримінальне провадження щодо Кацуб і припинила розшук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News