Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет Ради засудив зрив Фестивалю рівності у Львові

Понеділок, 21 березня 2016, 13:19

Комітет з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Верховної Ради глибоко занепокоєний та засуджує зрив Фестивалю рівності у Львові.

Про це йдеться в коментарі, поширеному у понеділок.

"В демократичній правовій державі, яка відстоює європейські цінності, неприпустиме свавілля. Кожна людина повинна дотримуватися закону, а в разі його порушення, справедливо нести відповідальність", - зазначено в коментарі.

В комітеті наголосили, що вимагають прозорого та невідкладного розслідування подій у Львові.

"Європейська інтеграція України нерозривно пов’язана з толерантним та інклюзивним суспільством, а також повагою до людей незалежно від кольору шкіри, походження, інвалідності, мови, сексуальної орієнтації і гендерної ідентичності та інших ознак", - зазначено в коментарі.

"Комітет ще раз підтверджує свою відданість принципу верховенства права та повазі до меншин", - резюмується в повідомленні.

Як відомо, у Львові було зірвано проведення Фестивалю рівності

19 березня у львівському готелі "Дністер" учасників ЛГБТ-фестивалю заблокували кількадесят невідомих у спортивному одязі та балаклавах. Згодом з'явилися повідомлення про мінування готелю. 

Під час евакуації близько 200 агресивних молодиків почали жбурляти каміння та петарди в учасників Фестивалю, яких охороняла поліція, та в автобуси. Щонайменше один перехожий постраждав.

Мер Львова Андрій Садовий прокоментував зрив Фестивалю рівності у Львові після доби мовчання: на його думку, це стало наслідком "добре спланованої операції", а її учасники стали "свідомими чи несвідомими учасниками "картинки".

На думку Садового, рішення суду про заборону проведення масових заходів обидвома сторонами біля Опери було правильним.

Міжнародні дипломати несхвально зустріли новину про зрив фестивалю рівності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...