Порошенко і Яценюк домовились, що прем'єром буде Гройсман – джерела

Вівторок, 22 березня 2016, 12:59

Так звана "стратегічна сімка" домовилась, що прем'єра Арсенія Яценюка на посаді змінить нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Це "Українській правді" підтвердили джерела, знайомі з ходом перемовин.

Домовитись щодо кандидатури Гройсмана вдалося лише в понеділок, 21 березня.

При цьому самі переговори "стратегічної сімки" тривали дуже напружено з п'ятниці, 18 березня.

Один з учасників "сімки" Юрій Луценко зізнався, що її засідання проходили навіть вночі.

Кандидатура глави Мінфіну Наталії Яресько, розповіли співрозмовники УП, відпала після її ультиматуму щодо того, з ким вона не має наміру працювати. Серед таких людей звучало і прізвище Володимира Демчишина, який очолює Міненерго за квотою президентської партії.

Остаточного складу нового Кабміну ще немає, але Гройсман уже встиг запропонувати кількох кандидатів.

"Він навіть спробував запропонувати свій склад уряду. Хоче перетягнути якихось своїх вінницьких, виступає проти Ковальчука в якості першого віце-прем'єра. Але майбутній склад уряду йому вже малюють", – розповіло УП джерело з оточення Порошенка.

Водночас, співрозмовники не виключають, що до середи, коли лідер фракції БПП Юрій Луценко має представити лідерам фракцій кандидатуру Гройсмана, Яценюк може знову "передумати".

Однак, за інформацією УП, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вже підписалися під проектом постанови про кандидатуру Гройсмана.

Більш детально читайте у статті "Ласкаво просимо геть. Як Яценюка змінюють на Гройсмана".

Як відомо, "стратегічною сімкою" називають групу найближчого оточення президента та прем'єра, яка останнім часом вирішує головні питання у країні.

До неї входять самі президент і прем'єр, голова АП Борис Ложкін, спікер парламенту Володимир Гройсман, голова РНБО Олександр Турчинов, голова фракції БПП Юрій Луценко та голова МВС Арсен Аваков.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування