Нафта дешевшає через події у Брюсселі

Середа, 23 березня 2016, 08:08

Вартість нафти в середу демонструє негативну динаміку на тлі реакції інвесторівна трагічні події в Брюсселі, яку підсилили слабкі дані Американського інститутунафти (API) про зростання тижневих запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм, передає Економічна правда.

Станом на 07.57 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову сумішмарки Brent опускалася на 0,89% - до 41,42 долара за барель. Ціна травневихф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,13% - до 40,98 долара забарель.

Новини про теракти знизили попит інвесторів на сировинні товари, в тому числі на нафту.

Крім того, негатив на ринку посилили свіжі дані Американського інституту нафти.

Згідно зі звітом, запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 8,796 мільйона барелів до рекордних 531,8 мільйона барелів. Дані істотно перевершили прогнози експертів, що чекали зростання на 2,7 мільйона барелів.

Пізніше в середу управління енергетичної інформації міністерства енергетики США також опублікує свій щотижневий огляд за обсягом комерційних запасів (виключаючи стратегічний резерв) в країні за тиждень, що завершився 18 березня.

Згідно з прогнозами аналітиків, показник виріс шостий тиждень поспіль на 3,09 мільйона барелів, до 526,29 мільйона барелів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування