ГПУ передає до суду справу проти Плотницького за викрадення Савченко

Середа, 23 березня 2016, 11:08

Генеральна прокуратура України має намір до кінця березня передати до суду кримінальне провадження стосовно глави "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького щодо викрадення Савченко.

Про це на брифінгу в середу повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко, повідомив Укрінформ.

"Коли відбулося викрадення Надії Савченко, відразу нами було розпочате ще одне кримінальне провадження. Воно стосувалося і відомого ватажка "ЛНР" Плотницького. Там у нас кілька статей - і 258 - терористичний акт - терористична діяльність, яка здійснювалась Плотницьким та іншими особами. Це і стаття, пов'язана з викраденням людей. Мається на увазі Надя Савченко... До кінця місяця органи прокуратури передадуть до суду обвинувальний акт стосовно Плотницького", - сказав прокурор.

Водночас Куценко зауважив, що Плотницький у міжнародному розшуку не перебуває, оскільки, за даними українських правоохоронців, перебуває на окупованій території в Луганській області.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що до ватажків бойовиків "ДНР" та "ЛНР" Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького неможливо застосувати механізм заочного засудження через недоліки українського законодавства.

Як відомо, Савченко заявила, що її викрали бойовики "ЛНР", далі їхній ватажок Ігор Плотницький передав її російським спецслужбам, зокрема раднику Суркова Карпову, який і вивіз її до Росії.

У вівторок у Росії суд виніс вирок Надії Савченко: її визнали винною та засудили до 22 років колонії.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News