Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" заявила, що не претендує на жодну посаду в уряді

Четвер, 24 березня 2016, 14:06

Фракція "Батьківщина" не претендує на посади в уряді та президії Верховної Ради.

Про це заявив у четвер заступник голови фракції Сергій Соболєв.

Також він перерахував 5 умов "Батьківщини" щодо повернення в коаліцію.

"Негайне ухвалення рішення про заборону продажу земель сільгосппризначення і пряма бюджетна і податкова підтримка аграрного сектору, друге - розірвати корупційний зв'язок між олігархами і цим урядом, які і привели до політичної і урядової кризи", - зазначив він.

Третьою умовою для створення коаліції і голосування за прем'єр-міністра Соболєв назвав ухвалення рішення про економічно обгрунтовані тарифи на фоні падіння цін на нафту і газ у світі.

"Крім того для нас є обов'язкова умова - це індексація на рівень інфляції заробітних плат та пенсій і зняття будь-яких податків на пенсію", - зауважив він.

"І, звичайно, це пряма підтримка малого і середнього бізнесу", - додав Соболєв.

Разом з тим він уникнув відповіді на запитання, кого фракція "Батьківщина" схильна підтримувати на посаду прем'єр-міністра.

Раніше нардеп від БПП Сергій Лещенко повідомляв, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко дала письмові гарантії президенту Петру Порошенку підтримати на пост прем'єр-міністра обидві кандидатури, які обговорюються останнім часом - глави Мінфіну Наталії Яресько та спікера Ради Володимира Гройсмана.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування