Санкції будуть зняті, якщо всі пункти Мінських угод будуть виконані - Керрі

П'ятниця, 25 березня 2016, 05:20

Санкції проти РФ будуть скасовані після повної реалізації мінських домовленостей.

Про це держсекретар США Джон Керрі сказав на прес-коференції за підсумками переговорів з російським керівництвом у Москві.

Окрім Сирії сторони обговорили складну ситуацію в Україні. Керрі заявив, що США, як і раніше твердо прихильні до суверенітету України і її територіальної цілісності, включаючи Крим. Він підкреслив, що мінські домовленності мають бути реалізовані без затримки. Сторони обговорили способи, як досягти реального і всеосяжного припинення вогню, як відновити безперешкодний доступ ОБСЄ і як прискорити процес обговорення модальності виборів на Донбасі.

Керрі на переговорах в Москві повідомив, що президент Барак Обама готовий зняти санкції з Росії, якщо всі положення Мінських домовленостей по Україні будуть виконані.

"Я повторив обіцянки президента Обами, що санкції будуть зняті, якщо всі пункти Мінських угод будуть виконані, включаючи виведення всіх знарядь і військ і повернення суверенітету на українському кордоні", — сказав Керрі.

На прес-коференції за підсумками переговорів з російським керівництвом у Москві Керрі заявив, що Савченко має повернутися в Україну.

"Це питання гуманітарного характеру, воно має бути вирішене негайно", - сказав він.

Керрі заявив, що, як дав йому зрозуміти президент РФ Путін, питання з Савченко в певний момент може вирішитися.

"Він дав мені зрозуміти, що з цим в певний момент нам не доведеться мати справу, знайдеться рішення",- сказав Керрі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування