Грановський: історією про $ 700 тис вже займається НАБУ

П'ятниця, 25 березня 2016, 06:08

Олександр Грановський заявляє, що закон не порушив, а історією про $ 700 тис. вже займається НАБУ.

Про це він написав на свої сторінці в facebook.

"Поспішаю Вас порадувати, що цим питанням вже займається і НАБУ, детективам якого я із задоволенням розповім про юридичні наслідки цієї історії, якій уже, слава Б-гу, 8 років", - написав він, звертаючись до колишнього соратника по фракції Єгора Фірсова, який звинуватив його в приховуванні $ 700 тис. отриманих ним від партнерів по бізнесу.

Грановський повідомив, що податкових наслідків такака операція не породила, оскільки фактично цією сумою не вдалося розпорядитися.

Він також вважає, що ця заява - замовлення групи Приват олігарха Ігоря Коломойського, у якого Фірсов працював радником, коли той був головою Дніпропетровської ОДА.

При цьому Грановський звинуватив Фірсова у порушенні зобов’язання про нерозголошення інформації, отриманої ним у Печерській податковій адміністрації.

Отвечаю своему бывшему коллеге по фракции Егору Фирсову. Уважаемый господин Фирсов! Я ни в коем случае не стану опус...

Опубліковано Александром Грановским 24 березень 2016 р.

Раніше Фірсов у  блозі на "Українській правді", посилаючись на протокол засідання суду Британських Віргінських островів від 3 липня 2014 року щодо суперечки про Sky Mall, заявив, що Грановський не задекларував 700 тис доларів, отриманих ним від бізнес-партнерів.

"Тут Грановський визнає, що отримав від своїх партнерів кешем винагороду в розмірі 700 тисяч доларів США", - пише Фірсов.

За його словами, декларацію Грановського він "бачив на власні очі" – і "цих грошей у ній немає". "Інформація з декларацій є закритою, і я особисто ходив у податкову, щоб з ними ознайомитися", - уточнив депутат.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України розслідує справу про рейдерське захоплення комплексу SkyMall, до якого, за твердженням Фірсова, може бути причетний Грановський.

У 2015 році торговий центр "Sky Mall" у Києві став предметом суперечки між українським бізнесменом Андрієм Адамовським і естонським інвестором "Аррікано Реал Естейт", який будував "Sky Mall" 5 років.

Через кризу забудовник запросив до будівництва українського інвестора. Коли термін угоди сплив, Адамовський відмовився продавати свій пакет акцій. За словами акціонера "Аррікано Реал Естейт" Хіллара Теддера, Адамовський зажадав більшу суму й погрожував судами.

Грановський – давній партнер Адамовського. Зараз він входить у комітет із правової політики й правосуддю ВР, його називають близьким до депутата Ігоря Кононенка.

22 жовтня 2015 року англійський Високий суд правосуддя відхилив апеляцію Stockman Interhold S.A. про скасування рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду від 19 серпня 2014 року на користь "Arricano Real Estate plc" у суперечці про право на Sky Mall.

Станіслав Бичек, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування