Тіло адвоката Александрова знайшли біля Жашкова

П'ятниця, 25 березня 2016, 10:51

Тіло адвоката Юрія Грабовського, який захищав спецназівця Головного розвідуправління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова, знайшли не в Київській області.

"На території Київської області поліція не знаходила тіло адвоката Грабовського", - повідомили в прес-службі Головного управління Нацполіції "Інтерфаксу-Україна".

Адвокат іншого російського спецназівця Оксана Соколовська повідомила агентству, що тіло її колеги Грабовського виявили в ніч на п'ятницю біля міста Жашків (Черкаська область).

Жашків є райцентром у Черкаській області, однак адміністративний кордон Київської області проходить у безпосередній близькості від його околиці. Через Жашків проходить автотраса "Київ - Одеса", яка перетинає адмінмежу областей за 2 км на північ від виїзду з міста.

Адвокат Александрова Валентин Рибін у розмові з "Новой газетой" висловив думку, що чутки про причетність спецслужб Росії й України до смерті Грабовського необґрунтовані, тому що "убивство виконано явно непрофесіоналами".

Рибін припустив, що вбивство пов'язане з аспектами особистого життя Грабовського, але не сказав, хто саме з близьких адвоката міг бути причетний.

"Мабуть, це якийсь трагічний збіг обставин, пов'язаний із якимись труднощами в особистому житті Юрія. Якби це були спецслужби Росії чи України, то, я певен, жодних слідів не залишили б, ніхто б не знайшов ніколи його тіло. Ми всі в шоці", - вважає адвокат.

Помічники Грабовського розповіли, що в нього не було родини. Єдиний родич – сестра, яка проживає зараз в Ізраїлі. Майже весь свій час він присвячував роботі.

"Ми були впевнені, що навіть якщо його тримають десь силоміць, то скоро відпустять. Усі бачили, що й справа Александрова-Єрофеєва, і справа Савченко наближаються до кінця, до обміну, і незрозуміло, навіщо комусь знадобилося прибирати Юрія. Жодної логіки тут немає", - розповіли в офісі Грабовського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...