У Москві затримали учасників пікету на підтримку Савченко

Субота, 26 березня 2016, 19:20

У Москві на пікеті на підтримку ув'язненої українки Надії Савченко, узгодженому з владою, затримали 9 осіб. 

Про це повідомляє ОВД-Інфо.

Пікет відбувався біля метро Сокольники. Співробітники поліції затримали Михайла Кригера, Михайла Лашкевича, Олену Захарову, Олега Богданова, Ігоря Іванова, Валерія Надєждіна, Станіслава Позднякова, Романа Петрищева та Вікентія Нилина.

Як розповів Крігер, до учасників акції підійшли співробітники поліції, які "без пояснення причин заштовхали пікетників до автозаку" та доправили до ОВС "Сокольники".

Окрім того було затримано Володимира Шнейдлера, представника омбудсмена України - він прибув до ОВС в якості громадського захисника, попередньо домовившись про це з полковником поліції, та згодом дізнався, що його також затримано.

Зі слів Шрейдлера, поліцейські заявили про те, що учасники акції "не затримані, а люб'язно запрошені до відділу поліції".

 
 

Після близько 4 годин утримання в ОВС затримані вийшли на свободу.

За повідомленням ЗМІ, учасників пікету затримали через те, що "якісь плакати начебто не відповідали заявленій тематиці акції".

При цьому, як зазначили організатори, усі плакати, які були на пікеті, використовуються учасниками вже 2 роки.

На всіх учасників акції склали протоколи за статтею 20.2 КоАП (порушення встановленого порядку організації або проведення пікетування).

Напередодні у Москві в Олександрівському саду були затримані двоє учасників акції на підтримку Савченко/ Активісти Василь Недопьокін і Віктор Капітонов йшли з розгорнутим українським прапором, скандуючи гасла на підтримку українки.

Поліцейські, які під'їхали на автомобілі, спеціальним прийомом повалили одного з активістів на землю і наділи на нього кайданки. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування