Грабовський перед смертю оприлюднив накази про звільнення ГРУшників

Понеділок, 28 березня 2016, 15:22

Спецназівець Олександр Александров начебто був звільнений з лав російської армії наприкінці 2014 року, а Євген Єрофеєв на початку 2015-го.

Про це пише видання The New Times з посиланням на документи, які редакції передав незадовго до смерті адвокат Александрова Юрій Грабовський.

З них випливає, що росіяни на момент затримання в Україні начебто не були чинними військовими.

Витяг з наказу на ім'я сержанта Александрова датований 12 грудня 2014 року. У формулюванні сказано, що його звільнили в запас "у зв'язку з невиконанням умов контракту". Сам контракт мав закінчитись через рік – 9 грудня 2015 року.

Витяг з наказу на ім'я капітана Єрофеєва датований 10 березня 2015 року, і його начебто звільнили через "організаційно-штатні заходи". Його контракт повинен був діяти до 27 червня 2016 року.

Сам Грабовський не став відповідати на питання, звідки він отримав документи. Він дав зрозуміти, що такі ж папери є у адвоката Єрофеєва Оксани Соколовської.

Як відомо, Александрова і Єрофеєва затримали в районі селища Щастя Луганської області 16 травня 2015 року. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону, незаконному носінні зброї, а також в участі в терористичній організації.

На допитах Александров і Єрофеєв називали себе діючими російськими військовими. Міноборони Росії це заперечувало. Пізніше росіяни відмовилися від своїх свідчень, заявивши, що зробили їх під тиском.

25 березня адвоката Александрова Юрія Грабовського знайшли убитим в лісі Черкаської області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування