НФ збирає депутатів трьох фракцій для створення нової коаліції

Понеділок, 28 березня 2016, 21:23

Фракція "Народний фронт" наполягає на створенні нової парламентської коаліції з новою коаліційною угодою.

Про це повідомила депутат цієї фракції Вікторія Сюмар.

"Ми дуже просимо фракцію Блоку Петра Порошенка показати нам, яким способом буде сформована коаліція, яка не може, на жаль, зараз складатися з двох фракцій. Там повинно бути три фракції", - сказала вона.

"Ми вимагаємо зустрічі - загальні збори - депутатів цих фракцій для того, щоб обговорити з ними ключові, базові точки, які повинні бути закладені в новій коаліційній угоді", - заявила Сюмар журналістам в понеділок увечері.

Вона зазначила, що якщо збереться 226 або більше депутатів з демократичних фракцій, "ми повинні на загальних зборах обговорити все те, що нас об'єднує, виробити спільний етичний кодекс (поведінки)".

"Якщо ми домовляємося, складаємо добросовісну коаліційну угоду, якщо напрацьовуємо план дій уряду і домовляємося про принципи взаємодії в коаліції, фракція "Народний фронт" готова поставити підписи під такою коаліційною угодою і з тим кандидатом, якого запропонувала фракція БПП (кандидатом в прем'єри)".

У той же час керівник фракції НФ Максим Бурбак повідомив, що порушить в понеділок на нараді у президента питання підписання нової коаліційної угоди.

"Зараз у нас буде нарада з президентом. Потрібно обговорити пропозицію з приводу скликання завтра установчих зборів коаліції за участю президента, прем'єр-міністра і спікера Верховної Ради", - сказав він журналістам після засідання фракції "Народного фронту".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...